2019-07-04
Eco Wave Power tillkännager att Fjärde AP-fonden och Skandia samt styrelseledamöter investerar i bolagets pågående IPO

Eco Wave Power tillkännager att Fjärde AP-fonden och Skandia samt styrelseledamöter investerar i bolagets pågående IPO

EWPG Holding AB (publ) (Eco Wave Power) tillkännager idag att Fjärde AP-fonden och Skandia, tillsammans med ett antal ytterligare investerare, blanda andra styrelseordföranden Mats Andersson och styrelseledamoten Elias Jacobson, kommer investera 25 MSEK i bolagets pågående börsnotering.

AP4 och Skandia, tillsammans med ett antal ytterligare investerare, bland andra styrelseordföranden Mats Andersson och styrelseledamoten Elias Jacobson, kommer teckna cirka 1,35 miljoner aktier i erbjudandet på samma villkor som övriga investerare. Totalt motsvarar detta cirka 17 procent av de tillgängliga aktierna i erbjudandet.

”Att attrahera respekterade investerare som AP4 och Skandia är ett tydligt erkännande av bolagets omfattande arbetsinsats. Vi är naturligtvis mycket stolta över det stora intresset kring Eco Wave Power från de svenska investerarna”, säger Inna Braverman, VD, Eco Wave Power.

Eco Wave Powers nyinvalda styrelsemedlemmar Mats Andersson och Elias Jacobson har beslutat sig för att delta och stödja transaktionen.

Mats har en gedigen erfarenhet i rollen som styrelseledamot och styrelseordförande. Elias är en pionjär inom förnybar energi, och har bland annat grundat Svenska Vindbolaget AB, vilken gick samman med Eolus Vind AB (publ).

”Att erhålla erfarna företagsledare som Mats och Elias på tåget skapar goda förutsättningar för framtiden. De spelar redan en aktiv roll i diskussioner med svenska myndigheter, vilka har visat intresse att installera Eco Wave Powers banbrytande utrustning. Mats och Elias beslut att investera i Eco Wave Power är naturligtvis en tydlig signal på deras framtidstro i bolaget”, fortsätter Braverman.

Teckningsperioden för Eco Wave Powers börsintroduktion sträcker sig till kl. 15:00, onsdagen den 10 juli 2019.

Läs hela pressmeddelandet här.

Prenumerera på våra pressmeddelanden

Tack! Ditt meddelande är mottaget.
Något gick fel. Vänligen försök igen.
Genom att klicka "Acceptera" godkänner du att cookies sparas på din enhet för att förbättra upplevelsen av hemsidan, analysera användandet samt hjälpa oss i marknadsföringssyften. Läs mer i vår integritetspolicy.