2021-06-29
First Venture offentliggör utfall av erbjudandet av B-aktier - Emissionslikvid om 245 MSEK

First Venture offentliggör utfall av erbjudandet av B-aktier - Emissionslikvid om 245 MSEK

First Venture Sweden AB (publ) (“First Venture” eller “Bolaget”) offentliggör idag utfallet av erbjudandet om 245 MSEK inför noteringen av B-aktierna på Nasdaq First North Growth Market (”Erbjudandet”). Erbjudandet övertecknades. Intresset var stort och Erbjudandet, som riktades mot institutionella investerare i Sverige och allmänheten i Sverige, Finland, Danmark och Norge, övertecknades från över 3 100 konton. Handeln på Nasdaq First North Growth Market är planerad till fredag den 2 juli 2021, förutsatt slutligt godkänd ansökan.

Erbjudandet i korthet

  • Priset per aktie i Erbjudandet var 9,75 kr, motsvarande en rabatt mot NAV, som Bolaget offentliggjorde 8 juni 2021, om 24,1%. Marknadsvärdet efter genomförandet av Erbjudandet uppgår till cirka 365 MSEK.
  • Erbjudandet omfattade en nyemission av 25 128 206 B-aktier motsvarande en emissionslikvid om 245 MSEK. Styrelsen har beslutat att inte utnyttja övertilldelningsemissionen.
  • Genom Erbjudandet ökar antalet aktier från 12 396 000 till 37 524 206, varav 36 689 206 B-aktier och 835 000 A-aktier, vilket motsvarar en utspädning om cirka 67,0 procent av kapitalet och cirka 55,8 procent av rösterna i Bolaget.
  • Rutger Arnhult via M2 Asset Management, Tham Special Investment AB, Movenio Fastigheter AB, Roosgruppen AB och WMG Advisors LLP, tillsammans med övriga ankarinvesterare, har förvärvat B-aktier i Erbjudandet till ett belopp om cirka 185 MSEK.
  • Första handelsdag på Nasdaq First North Growth Market är planerad till fredag den 2 juli 2021, förutsatt slutligt godkänd ansökan senast första dag för handel i Bolagets B-aktie. Aktierna kommer att handlas under kortnamnet ”FIRST B”.

Rune Nordlander, VD och grundare, kommentar

”Det stora intresset för First Venture och erbjudandet gör mig oerhört stolt och är ytterligare ett bevis på First Venture’s investeringsfokus inom sektorerna Teknik, Hälsa och Hållbarhet och vår potential i att identifiera starka entreprenörsteam som skapar morgondagens stjärnor. Jag vill härmed önska alla nya aktieägare välkomna på den resa där vi nu tillsammans tar nästa steg i den fortsatta utvecklingen av vår investeringsportfölj."

Peter Werme, Styrelseordförande och grundare, kommentar

”Noteringen av First Venture’s B-aktie är resultatet av ett hårt och engagerat arbete under många år. Noteringen skapar en stark plattform och en ökad finansiell kraft för att fortsätta stödja tillväxt i vår befintliga portfölj såväl som att investera i nya intressanta tillväxtbolag. Vi ser fram emot att fortsätta leverera god avkastning till våra aktieägare med målet att substansvärde ska uppgå till 2 miljarder inom tre år.”

Rådgivare

Naventus Corporate Finance är finansiell rådgivare och Advokatfirman Delphi är legal rådgivare till Bolaget i samband med Erbjudandet. Nordnet Bank agerar Selling agent i Sverige, Finland, Danmark och Norge.

Redeye AB är Bolagets Certified Adviser och kan nås på följande kontaktuppgifter:

  • Telefon: +46 8 121 576 90
  • email: certifiedadviser@redeye.se

För ytterligare information, kontakta:

Rune Nordlander, VD och Partner

rune.nordlander@first-venture.se

Mobil: +46 733 896 827

Peter Werme, Styrelseordförande och Partner

peter.werme@first-venture.se

Mobil: +46 706 267 899

Prenumerera på våra pressmeddelanden

Tack! Ditt meddelande är mottaget.
Något gick fel. Vänligen försök igen.
Genom att klicka "Acceptera" godkänner du att cookies sparas på din enhet för att förbättra upplevelsen av hemsidan, analysera användandet samt hjälpa oss i marknadsföringssyften. Läs mer i vår integritetspolicy.