2020-09-28
Naventus Corporate Finance har rådgivit Envigas i företrädesemission med Consilium som huvudinvesterare

Naventus Corporate Finance har rådgivit Envigas i företrädesemission med Consilium som huvudinvesterare

Consilium AB (publ) förvärvar 13,19 procent av Envigas AB som bedriver produktion av fossilfritt biokol, bioolja och biogas. Köpeskillingen uppgår till drygt 20 MSEK.

Envigas är ett nytänkande industriföretag som genom entermokemisk process producerar biokol, bioolja och biogas baserat på rester från skogsindustrin. Bolaget har haft en demonstrationsanläggning i drift sedan början av 2019 och driftsätter nu sin första produktionsanläggning i industriell skala i Bureå söder om Skellefteå. Biokolet kan användas som reduktionsmedel av den metallurgiska industrin, biooljan som insatsvara i raffinaderier och biogasen som en energibärare – alla förnyelsebara produkter som bidrar till att minska utsläppen av fossilt koldioxid.

– Det här är en mindre investering men också vårt första inom Clean Tech-segmentet. Vår ambition är att växa både med bolaget och inom området när vi hittar spännande verksamheter att investera i, säger Carl Adam Rosenblad, vd och koncernchef för Consilium AB (publ).

Prenumerera på våra pressmeddelanden

Tack! Ditt meddelande är mottaget.
Något gick fel. Vänligen försök igen.
Genom att klicka "Acceptera" godkänner du att cookies sparas på din enhet för att förbättra upplevelsen av hemsidan, analysera användandet samt hjälpa oss i marknadsföringssyften. Läs mer i vår integritetspolicy.