2022-11-06
Naventus deltar under COP27, FN:s klimatkonferens 2022

Naventus deltar under COP27, FN:s klimatkonferens 2022

Naventus, med fokus på sektorn Renewables, deltar på FN:s klimatkonferens, COP27, i Sharm El-Sheikh, Egypten. Konferensen hålls mellan den 6 – 18 november 2022, där ett flertal av världens ledare samlas för att bekämpa klimatförändringar och minska koldioxidutsläppen.

“We need to stop the earth from heating up beyond repair, which means we need to get rid of fossil fuels and cut carbon emissions dramatically” - Ingmar Rentzhog.

På årets COP ligger fokus på anpassning till klimatförändringarna för att säkerställa en minskad sårbarhet mot ett förändrat klimat. Länderna ska förhandla om utformningen av det arbetsprogram för utsläppsminskningar som etablerades vid COP26 i Glasgow 2021. Förhoppningen är att länder höjer sina nationella klimatambitioner för att tillsammans kunna nå Parisavtalets långsiktiga mål om att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader.

Agendan för COP27 kommer att vara bred, med ett nytt tema varje dag. Minskning av koldioxidutsläpp kommer vara temat för dagen den 11november.

Prenumerera på våra pressmeddelanden

Tack! Ditt meddelande är mottaget.
Något gick fel. Vänligen försök igen.
Genom att klicka "Acceptera" godkänner du att cookies sparas på din enhet för att förbättra upplevelsen av hemsidan, analysera användandet samt hjälpa oss i marknadsföringssyften. Läs mer i vår integritetspolicy.